Bilimsel Etkinliklerimiz ve Başarılarımız

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında The Kennedy-LugarYouth Exchange &Study (YES) Programı sınavına giren ve AFS Kültürlerarası Programı'nı kazanan öğrencilerimiz Buse Paksu ve Batuhan Ali Kıvrak isimli öğrencilerimiz Kanada ve Amerika'da eğitim almışlardır.

2019 yılında Okulumuz öğrencisi Derya Uçar liseler arası yapılan resim yarışmasında Türkiye ikincisi olmuştur.

2020 yılında  Delfin Kavaklı ve Takımı Senkronize Buz Pateni Türkiye Şampiyonu oldu.

2020 yılında Benim Roman Kahramanım Ulusal Deneme Yarışmasında Türkiye 1.liğimiz vardır.

2020 yılında YDS Yayıncılığın düzenlemiş olduğu İngilizce hikaye yazma yarışmasında Türkiye 1. si olan öğrencimiz Ayşe Melahat Nar ve bölge 2. olan öğrencimiz Beyza Hügül'dür.

2021 TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasında 'Takip Eden Pazar Arabası Projesi' yapılmış olup Türkiye finaline kalınmıştır.

2022 Haziran ayında Japonya'da İmparatorluk bursu kazanarak yurt dışında öğrenim görme hakkı kazanan 9. Sınıf öğrencimiz Doğukan KIRAN Japonya'ya gitti.

2022 TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasında 'Hayatım Bileğimde Projesi' ile finalde 10. olunmuştur.

2022 Uluslararası alanda ERASMUS kapsamında K154 Gençlik Projesi, Okul Akreditasyon ve Öğrenci Hareketliliği Projesi, Okul Eğitim Öğrenci Hareketliliği alanlarında başvuru ve katılım sağlanmış,  Romanya'ya gidilmiştir.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında 3 Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz önderliğinde öğrencilerimiz, Ege Bölge Panelinde yazar-akademisyen-öğrenci buluşmalarında yer aldı.

Cengiz Aytmatov Paneli'ne Sümeyye Karasu ve İlknur Subaşı Panelist olarak,

Mustafa Kutlu Paneli'ne Yiğit Özalp Panelist olarak katılmışlardır.

3 panelde toplam 9 öğrencimiz  panelist 2 öğrencimiz panel başkanı olmuştur.

TRT-2 kanalının Hayat-Sanat Programında yayınlanmak üzere Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi için haberde Yiğit Özalp isimli öğrencimiz röportaj vermiştir.

Yayın: 25.12.2019 - Güncelleme: 28.02.2023 11:48 - Görüntülenme: 583