T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / TİRE - Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi

Öğrencimiz Doğukan Kıran Japonya'da

Geçtiğimiz dönem Japonya'da İmparatorluk bursu kazanarak yurt dışında öğrenim görme hakkı kazanan 9. Sınıf öğrencimiz Doğukan KIRAN Japonya'ya gitti. Kendisine başarılar diliyoruz.

Doğukan Öğrencimiz'in bu süreci nasıl başardığını kendisine sorduk. Şöyle anlattı:

"Kendimi bildim bileli Japon kültürüne, diline , yemeklerine ilgi duyuyorum. Nasıl başladı, ilk kimden duydum bilmem ama Japonların Yaşam Tarzına duyduğum ilgi vakit geçtikçe zor zamanlarımda tutunduğum bir tutkuya dönüştü.

Ve de bu tutku hakkında kendimi geliştirmek, çeşitli programlara başvurmak ve de kültürlerini daha iyi anlamak için Japonca öğrenmeye başladım. Haftasonları dışarıda vakit geçirmek yerine bu konuda kendimi geliştirmeye devam etmiş ve de Japonca için çok kısa sayılabilecek bir zaman aralığında da N4(B2) seviyeye gelmiştim. Bu becerimi taçlandırmak amacı ile de JLPT( Japon Dili Yeterlilik Sınavı) girdim, bir ay sonra açıklanacak sonuçlarımı bekliyorum.  Japon diline ek olarak hali hazırda gastronomiye olan ilgimi bu konuya çekerek, japon mutfağını da araştırmaya, evimin mutfağında da sushi yapmaya başlamıştım. Günden güne artan yeteneklerim ve asıl amacım olan Türk-Japon Kültürü arası köprü kurmayı hedefleyen idealim ile çalıştığım iyi bir restoran da dana dilden yaptığım sushiyi sunum etmiştim. Bu küçük çalışmalar benim ilerideki kariyer hedeflerime de yol ışığı tutmuştu.  Son olarak da tam tamına dört yıl önce, rastgele bir Youtube kanalında karşıma çıkan video ile ilham alarak AFS programına akabinde de Kakehashi bursuna başvurmuştum. Hiçbir şey göründüğü kadar kolay olmasa da nihayetinde bu bursu kazanarak, Japonyaya gidecek asil adayların arasına girmiştim.  Geriye sadece bir çok evrak işi kaldıysa da, bu zor yolculuğun tatlı telaşlarının mutluluğundayım."  

01-07-202201-07-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.07.2022 - Güncelleme: 01.07.2022 15:37 - Görüntülenme: 564
  Beğen | 5  kişi beğendi