T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / TİRE - Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi

Okulumuzda "Model Birleşmiş Milletler Konferansı"

Okulumuz koordinatör öğretmeni Veli İlker Enişte danışmanlığında öğrencilerimiz tarafından düzenlenen ve 3 gün boyunca devam eden Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nın açılışı Tire Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşti. Komite çalışmaları okulumuzda devam etti.

                Tire'de ilk kez hayata geçirilen toplantıda; Birleşmiş Milletler Konferanslarının (Model United Nations) şekil ve içerik olarak uygulandığı konferanslar öğrenciler tarafından canlandırıldı. Konferansa ilgi büyüktü. İzmir Rota Koleji, Gaziemir Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi ve Tire Kocatürk Koleji okullarının delegasyon olarak katıldığı Birleşmiş Milletler (MUN) Konferansı'na Aydın, Muğla, Yalova, Kocaeli, Bursa, Denizli ve Antalya gibi farklı İllerden toplam 140 öğrenci katılım gösterdi.

Uluslararası İlişkiler, Sağlık Örgütü, Sosyal ve Kültürel, İnsan Hakları, Ekonomik ve Sosyal olmak üzere 5 komiteden oluşan komitelerde Birleşmiş Milletler Ülkelerini temsil eden öğrenciler En İyi Delege, Seçkin Delege ve Dikkate Değer Delege olabilmek için büyük çaba gösterdi.

Genel Sekreter Bensu Bozdağ, Genel Sekreter Vekilleri Aleyna Tınaz ve Ahmet Özsoy Konferansa ilginin çok yüksek olduğunu belirttiler. "Bize destek olan tüm sponsorlarımıza, Veli İlker Enişte öğretmenimize, kabine ekibine ve idari ekibe teşekkür ediyoruz" diye eklediler.

Biz de bu yıl mezun olacak öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Gerçekleştirilen konferansta öğrenciler Birleşmiş Milletler Konferanslarında olduğu gibi gerçek bir Birleşmiş Milletler ortamı yaratılarak siyaset ve insan haklarının gençlerin gözünden tartışılmasına olanak tanınmasına vesile olurken, Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nda öğrenciler hazırladıkları sonuç bildirgelerini tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletler'e gönderecek.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.11.2019 - Güncelleme: 17.12.2019 13:54 - Görüntülenme: 712
  Beğen | 2  kişi beğendi