T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / TİRE - Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi

Plant Your Future

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında okulumuz İngilizce öğretmenimiz Adem Özen öncülüğünde Plant Your Future adlı bir eTwinning projesi başlamıştır. Dünyada yeşil alanların azalması ve havanın kirlenmesi ve temel ihtiyaçlarımızın azalması bizleri böyle bir farkındalık projesi oluşturmaya itti.  Projemiz sonunda öğrencilerimiz hem çevre ile ilgili farklı etkinlikler yaparak çevreye katkıda bulunacak ve çevre bilinci geliştirecekler hem de yabancı dil becerilerini geliştirme fırsatı yakalayacaklar. Öğrencilerimiz bu süreçte web 2.0 araçlarını kullanarak etkin bir öğrenme sağlayacaklardır.           PROJE

HAKKINDA      

Ağaç dikme, yeryüzündeki yaşamın sürekliliği için gereklidir. Doğal çevre de bir güzellik ve hayranlık kaynağı olmaktan çok daha fazlasıdır. Ağaç dikip ormanlar yaratarak geleceğimizi kurtarabiliriz. Yaşadığımız topraklar, atalarımızın bize bıraktığı doğal bir mirastır ancak günümüzde sanayinin gelişmesiyle birlikte ağaçların, parkların ve diğer yeşil güzelliklerin azalmasıyla çocuklarımız doğal ortamdan daha da uzaklaşmaktadırlar. Dolayısıyla gelecek nesiller için daha yaşanabilir alanlar yaratmak ve yaşam alanlarında hava kalitesini arttıran bitkiler sağlamak istiyoruz. Bu projeyi gerçekleştirerek insanları yeşilin dünyamız için önemi konusunda bilinçlendirmek istiyoruz. Eğitimin bir sınıfın sadece dört duvarı olmadığını düşünüyoruz. Bu proje ile öğrencilerin, velilerinin ve öğretmenlerinin doğa, bitki dikme ve geleceklerini kurtarmaya yönelik farkındalıklarını ve bilgilerini artırmayı hedefliyoruz. Ağaçlar farklı yerlerde yetiştirilse de hepimiz onlardan yararlanacağız. Öğrencilerimiz hem bitkilerin yaşamı hem de geleceği için ilk damla suyu verecekler.     

HEDEFLER       Bu proje ile yabancı dil öğrenmenin bilincinde olan, sorumluluk sahibi, öğrenmeye istekli, doğanın korunması konusunda bilinçli, web2.0 araçlarını tanıyıp bunları doğru bir şekilde kullanabilen, özgüveni ve öz benliği gelişmiş bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu hedeflerimizi gerçekleştirirken ortaklarımızla sürekli işbirliği çerçevesinde hareket etmeye çalışıyoruz. Ortaklarla sürekli iletişim halindeyiz. Öğrencilerimizle her fırsatta beyin fırtınası yapıp onların özgün fikirlerinden yararlanarak projeyi daha doğru bir şekilde benimsemelerini hedefliyoruz. Doğanın korunması konusunda bilinçlenen öğrencilerimizin çalışmalarını yaygınlaştırarak doğanın korunması konusunda farkındalığı ve bilinci arttırmak istiyoruz. Ayrıca projemiz sayesinde diğer ülkedeki çocuklara kendi ülkemizin geleneklerini aktarıp onların da geleneklerini tanıyıp öğrenmeyi hedeflemekteyiz.

31-03-202131-03-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.03.2021 - Güncelleme: 31.03.2021 14:45 - Görüntülenme: 390
  Beğen | 1  kişi beğendi