İZMİR / TİRE - Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi

Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi

Atatürk Mah. Maltepe Cad. No22 Tire/İZMİR 35900
Vizyon
Gelenekten geleceğe giden yolda ülkesi için dünyayla yarışan; vatan, millet, bayrak sevgisiyle donanmış; geleceği şekillendirebilecek bireyler yetiştiren üstün nitelikli bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi olarak, öğrencilerimizi; demokratik ve katılımcı bir eğitim ortamında geçmişini bilen, bugünü yorumlayabilen ve gelecekte de topluma yön verebilecek ilmi ve akademik donanıma sahip bireyler olarak yetiştirmek suretiyle üst öğrenim kurumlarına ve hayata hazırlamaktır.
Başarılar
2018-2019 Eğitim Öğretim yılında The Kennedy-LugarYouth Exchange &Study (YES) Programı sınavına giren ve AFS Kültürlerarası Programı´nı kazanan öğrencilerimiz Buse Paksu ve Batuhan Ali Kıvrak isimli öğrencilerimiz Kanada ve Amerika´da eğitim almışlardır. 2019 yılında Okulumuz öğrencisi Derya Uçar liseler arası yapılan resim yarışmasında Türkiye ikincisi olmuştur. 2020 yılında Delfin Kavaklı ve Takımı Senkronize Buz Pateni Türkiye Şampiyonu oldu. 2020 yılında Benim Roman Kahramanım Ulusal Deneme Yarışmasında Türkiye 1.liğimiz vardır. 2020 yılında YDS Yayıncılığın düzenlemiş olduğu İngilizce hikaye yazma yarışmasında Türkiye 1. si olan öğrencimiz Ayşe Melahat Nar ve bölge 2. olan öğrencimiz Beyza Hügül’dür. 2021 TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasında ‘Takip Eden Pazar Arabası Projesi’ yapılmış olup Türkiye finaline kalınmıştır. 2022 Haziran ayında Japonya´da İmparatorluk bursu kazanarak yurt dışında öğrenim görme hakkı kazanan 9. Sınıf öğrencimiz Doğukan KIRAN Japonya´ya gitti. 2022 TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışmasında ‘Hayatım Bileğimde Projesi’ ile finalde 10. olunmuştur. 2022 Uluslararası alanda ERASMUS kapsamında K154 Gençlik Projesi, Okul Akreditasyon ve Öğrenci Hareketliliği Projesi, Okul Eğitim Öğrenci Hareketliliği alanlarında başvuru ve katılım sağlanmış, Romanya’ya gidilmiştir.
08:30 / 16:10
İngilizce- Almanca
Ulaşım
Okulumuz İzmir -Tire yolu üzerinde ilçemize girişte Devlet Hastanesi kavşağındadır.
Maltepe Mevkii / Tire Devlet Hastanesi Yanı
Okulumuz İl merkezine 100 km mesafede ilçe merkezindedir.
Kontenjan Bilgileri
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfı Kontenjanı: 60 9.Sınıf Kontenjanı:60
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Hazırlık Sınıfı Taban Puan :375,2 Hazırlık Sınıfı Yüzdelik Dilimi :14,6 9.Sınıf Taban Puan :369 9.Sınıf Yüzdelik Dilimi :15,8
Okulun Sınav Başarı Durumu
Mezun olan öğrenci sayısı : 82 Üniversite sınavını kazanan öğrenci oranı: %100
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Üniversiteye yerleşen öğrenci oranı: %77
Sportif Etkinlikler
Futbol-Futsal-Voleybol-Masa Tenisi-Satranç-Basketbol-Bedminton-Oryantiring-Okçuluk
TÜBİTAK, Teknofest
Proje Çalışmaları
Teknofest, MBM(MUN), Çocuk Şenliği, Yıldız Projesi, Ağaç Dikme Projesi, e-twinning, Kitap Okuma Projesi, Anadolu Mektebi, Çalıştaylar
AFS, Erasmus+
Diğer Hususlar
10000 metre kare üzerine yapılmış okul yerleşkemiz. 1 eğitim öğretim binası 1 spor salonu ve 1 pansiyondan oluşmaktadır.