May

Okul gezi kulübümüz öncülüğünde 27-30 Nisan tarihlerinde Eskişehir-Ankara - Nevşehir eğitim ve kültür gezisi düzenledik.

11. ve 12. Sınıf öğrencilerimize yönelik düzenlenen bu gezide ilk gün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin tanıtımına katıldık. Daha sonra Balmumu Müzesi, Porsuk Çayı ve Odun Pazarına giderek keyifli vakit geçirdik. Ardından Ankara'ya hareket ettik.    Bir gece Ankara'da konakladıktan sonra Anıtkabir'i, 1. ve 2. Meclisi ziyaret ettik. Daha sonra Ankara Hukuk Fakültesi ve Gazi Üniversitesi'nin tanıtımına katılarak öğrencilerimizin bilgilenmesini sağladık.  Ve ardından Nevşehir'e hareket ettik.    Nevşehir'de de bir gece konakladıktan sonra rehberimiz ve okulumuzun mezunlarından @acunharun123 öncülüğünde Avanos'u, Paşa Bağları'nı, Ürgüp – Göreme'yi, Peribacaları'nı, Uçhisar Kalesi'ni,  Kaymaklı Yeraltı Kuyu Mağarası'nı ziyaret ederek Konya'ya doğru yola çıktık.    Ve son olarak Mevlana Türbesi'ni ziyaret edip lezzetli bir akşam yemeği yedikten sonra güzel İzmir'e dönmek üzere yola koyulduk.    Gezimizin organizasyonunda emeği geçen bütün öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz.

May

Okulda İyilik Var Projesi kapsamında Okulu Geliştirme ve Güzelleştirme Kulübü Öğretmenlerimiz Burcu Arslan ve Özgür Çağlar Ceylan, kulüp öğrencilerimizle birlikte okul bahçesinin uygun yerlerine yaklaşık 20 tane meyve ağacı diktiler. Okuldaki öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin meyvelerinden yararlanmas için dilkilen ağaçları, öğrenci velimiz Mehmet Geniş temin etmiş ayrıca bahçemizdeki tüm ağaçların ilaçlanması ve bakımını sağlamıştır. Kendisine destekleri için teşekkür ederiz.

Tarihin en ihtişamlı direniş destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünü büyük bir onur, övünç ve heyecanla kutluyor, şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.
        Yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, dirayet ve cesaretle dünyaya meydan okuduğu kutlu yer Çanakkale; vatanımızın ve milletimizin kurtuluşu için canlarını feda eden isimsiz kahramanların bizlere mukaddes emanetidir.           Güç dengeleri karşılaştırıldığında maddenin mana, güç ve kuvvetin inanç karşısında âciz kaldığı bu Muharebe; tüm imkânsızlıklara rağmen iman gücü ve vatan sevgisiyle kazanılan muhteşem bir zaferdir. Zor dönemlerde insanımızın yüreğine çöken ümitsizliği, karamsarlığı ortadan kaldırmış milli mücadelemize ilham kaynağı olmuş, başarıya ulaşılmasında büyük rol oynamıştır.
        Çanakkale'de istiklâli ve istikbali için yekvücut olarak düşmana geçit vermeyen o yeniden diriliş ruhunu ebediyen yaşatacak, temsil ettiği manadan asla vazgeçmeyecek, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

İnancın, fedakârlığın ve azmin sembolü olan bu muazzam zaferin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmet diliyor; saygıyla, minnetle anıyoruz.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü okulumuz konferans salonunda kutlandı. Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Açılış Konuşmasını ardından, günün anlam ve önemine uygun olarak düzenlenen etkinlikler okul öğrencileri tarafından sunuldu.Programın hazırlanmasında emeği geçen TDE Öğretmenimiz Nebahat Üçer, Tarih Öğretmenimiz Hakan Özen, Müzik Öğretmenimiz Özgür Çağlar Ceylan'a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.