Kas

Sosyal Bilimler Lisesi'nin yabancı dil başarısı 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında The Kennedy-LugarYouth Exchange &Study (YES) Programı sınavına giren Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi 9.  sınıf öğrencileri Sabahattin Efe Yücer, Furkan Tığrak ve Ceren Böyük yapılan yazılı sınavı geçerek önümüzdeki günlerde yapılacak mülakat 2020-2021 yılındaki eğitim ve öğretimlerine Amerika' da devam edecekler.

AFS Kültürlerarası Programı'nı kazanan öğrencilerimiz  Ata Can Kurtaran, Alperen Sezgin, Sude Naz Sarı, Şükran Esin Esen, Mehmet Emre Arslan, İremNur Bolpaça, Görkem Çetinkaya ve Elanur Dağ. Bu öğrencilerimiz 23.11.2019 tarihinde mülakat sınavına girecekler ve daha sonra da ülke seçimlerinde bulunup eğitimlerine yurtdışında devam edebilecekler.

Koordinatör Öğretmenleri Veli İlker Enişte "Okulumuzun 7 yıldır bu tür sınavlarda öğrencilerimizle başarılar kazanıyoruz. Halen yurtdışında 3 öğrencimiz eğitimlerine devam ediyorlar. 2016-2017 Eğitim öğretim yılında İremsu Kaya, 2018 2019 Eğitim Öğretim yılında Buse Paksu ve Batuhan Ali Kıvrak isimli öğrencilerimiz Kanada ve Amerika'da eğitimlerine devam ediyorlar.Yapılacak birkaç sınav ile birlikte bu sayının artacağını umut ediyorum. Önümüzdeki yıllarda da başarılarımıza devam etmek istiyoruz."

Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

AKUT nedir, ne demektir?

Akut, kelime anlamı olarak hızlı başlayan ya da hızlı ilerleyen, kısa süreli gibi anlama gelmektedir. Ancak buradaki AKUT, Türkiye'nin kar amacı gütmeyen 1996 tarihinde kurulmuş Arama Kurtarma Derneğinin kısaltılmışı anlamına gelmektedir. İnsanların ve toplumun yararına gönüllü olarak çalışan bir topluluktur. Doğal afetlerde meydana gelen kazalar gibi birçok alanda insanlara yardım etmek amacı ile kurulmuştur. Adından da anlayacağınız üzere arama kurtarma ekibi olan bu dernek, sağlık, eğitim, beslenme, güvenlik, barınma ve çevre gibi konularda yardımcı olmaktadır.

Sağlıkta akut ne demektir?

Akut; Tıpta aniden beliren ya da kısa süreli hastalıkları, bazen de her iki durumu da içeren hastalıkları tanımlamak içinde kullanılır.

AKUT'un görevleri nelerdir?

AKUT'un görevleri, sivil ve topluma yararlı olacak şekilde hizmet vermektedir. Tamamen gönüllü gruplardan meydana gelen bu kurumun çalışanlarının görevlerini maddeler halinde yazalım.

• Kazazede ve doğal afetlerde esir olanlar, zarar görenler, mahsur kalanlar ya da vefat eden insanları çıkarmaya yardımcı olmaktadır.
  • Dağlarda, ormanlarda ya da farklı alanlarda kaybolan kişileri arama kurtarma gönüllü ekibi ile beraber arayarak çeşitli faaliyetler yapmaktadır.
  • Derneğin verdiğim imkanlara göre insanlara beslenme ve barınma gibi konularda da yardımcı olmaktadırlar.
  • Zor durumda kalan mağara, orman gibi yerlerde insanlara, ırk, din, dil ya da cinsiyet ayrımı yapmadan her türlü mahsur kalan, yardıma muhtaç insanlara yardım etmekle görevlidirler.

Teknolojinin de gelişmesi ile beraber göçük altlarında kalanlara ilk yardım olarak gönüllü grup AKUT 22 yıldır hizmet vermeye devam etmektedir.

Kas

81 yıl önce bugün sevdiklerine veda eden Atatürk, her yıl daha fazla saygı, sevgi ve özlemle tüm dünyada anılıyor. Her yıl 10 Kasım günü Ata'nın aramızdan ayrılışı törenlerle hatırlanır ve bu günde Atatürk'ün vatanseverliği, kişiliği, devlet adamlığı, fikirleri ve yurdumuzun kalkınmasındaki çalışmaları anlatılır, yaptıkları anlamaya ve kavramaya çalışılır. 10-16 Kasım tarihleri arasındaki, Atatürk Haftasında Atatürk ün yaşamını ve çalışmalarını anımsarız. Hafta süresince vatanseverliği, kişiliği, devlet adamlığı, fikirleri ve yurdumuzun kalkınmasındaki çalışmalarını anlatılarak özlemle yad ederiz.